مطالبات گندم‌کاران تسویه شد اعلام زمان دقیق واریز و مبلغ یارانه نقدی مهرماه ۱۴۰۴ جزئیات جدید از عدم بازگشت ۹۵ میلیارد دلار ارز صادراتی یکصد و بیست و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات آغاز پرداخت خسارت‌های برق خانگی از آبان ۱۴۰۴ معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول نتایج قرعه کشی و برندگان ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید   آرامش در غرب آسیا، نرخ دلار در ایران را کاهش داد (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یارانه نقدی امسال حذف نمی‌شود|توزیع کالابرگ، شاید سال آینده (۸ آذرماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۳۷۳۲۳
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۱
یارانه نقدی امسال حذف نمی‌شود|توزیع کالابرگ، شاید سال آینده (۸ آذرماه ۱۴۰۱)
اگرچه وزیر اقتصاد از قطع یارانه نقدی و توزیع کالابرگ از ماه آینده خبر داده بود، اما حالا رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته پرداخت یارانه نقدی ادامه دارد و توزیع کالابرگ به سال آینده موکول می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ساعتی قبل محمدرضا پور ابراهیمی، در گفتگویی اعلام کرده «پرداخت یارانه نقدی همچنان ادامه دارد و زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در سطح کشور به سال آینده موکول شد.»

این نماینده مجلس تاکید کرده که علت عدم توزیع کالابرگ یا همان کوپن الکترونیک این است که زیرساخت‌های اجرای کالابرگ الکترونیکی در کشور مهیا نیست و برای همین پرداخت یارانه نقدی ادامه دارد.


این خبر پورابراهیمی در حالی است که وزیر اقتصاد هفته گذشته اعلام کرد همه زیرساخت‌های توزیع کوپن در کشور آماده است و دولت برای اطمینان پیدا کردن از روند اجرای این طرح، طرح توزیع کوپن الکترونیک را فعلا در یک استان جنوبی کشور آغاز می‌کند و با اجرای موفقیت‌آمیز آن، این طرح به کل کشور تسری پیدا می‌کند.

یارانه یلدایی دولت چه می‌شود؟

معنای سخنان خاندوزی این بود که یارانه یلدایی دولت رئیسی این ماه به همه مردم پرداخت می‌شود جز مردم یک استان. سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس هم گفته بود که قرار است طرح کالابرگ به صورت آزماشی در استان هرمزگان اجرا شود.

به گفته خاندوزی، بعد از دی ماه یارانه نقدی همه مردم قطع می‌شود و همه آن‌ها به جای دریافت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی کالابرگ می‌گیرند.
دولت مدعی است که زیرساخت‌ها فراهم شده و همه مقدمات برای اجرای طرح کالابرگ فراهم است.

اما رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته مقدمات توزیع کالابرگ فراهم نیست و دولت نمی‌تواند این طرح را اجرا کند. در نتیجه در چهار ماه باقیمانده از سال جاری، پرداخت یارانه نقدی را ادامه می‌دهد و احتمالا توزیع کالابرگ به سال ۱۴۰۲ موکول می‌شود.

یارانه نقدی حذف می‌شود یا نه؟

هنوز مشخص نیست که موضع دولت و مجلس درباره یارانه نقدی چیست و بالاخره هر کدام از این دو نهاد چه موضعی درباره یارانه نقدی دارند.
یکبار دولت می‌گوید که امکان و توان مالی پرداخت کالابرگ را ندارد و ترجیح می‌دهد به جای آن یارانه نقدی بدهد. بار دیگر مجلس می‌گوید به موجب قانون بودجه سال جاری دولت باید کالابرگ بدهد. اما نمی‌تواند.

پورابراهیمی هم گفته پرداخت نقدی یارانه کار را برای دولت ساده می‌کند، ولی برای مردم به خاطر اثرات تورمی می‌تواند یک آسیب باشد. وی تاکید کرده با افزایش قیمت‌ها و ایجاد تورم و کاهش قدرت خرید مردم، روش پرداخت نقدی نمی‌تواند مفید باشد.

آنچه مشخص است این است که نه مجلس و نه دولت هیچ کدام موضع نهایی و تکلیف این طرح را نمی‌دانند. یکبار سخنگوی کمیسیون کشاورزی می‌گوید مردم هرمزگان یارانه یلدایی را دریافت نمی‌کنند و این طرح تازه از آذر ماه در هرمزگان اجرا می‌شود. اما بار دیگر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید «اجرای کالابرگ الکترونیکی در یکی دو استان به‌صورت آزمایشی شروع شده است.»

مساله مهم این است که نه دولت و نه مجلس نمی‌توانند درباره آینده این طرح تصمیم بگیرند و هر کدام سعی می‌کنند ماجرای حذف این یارانه و تبعات آن را به گردن طرف مقابل بیندازند. البته دولت به وضوح اعلام کرده بود که توان پرداخت کالابرگ با قیمت شهریور ۱۴۰۱ را ندارد.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->